domingo, 13 de diciembre de 2009

UN 9% DELS NENS I UN 4% DE LES NENES TENEN PROBLEMES GREUS DE CONDUCTA

Un 9% dels nens i un 4% de les nenes tenen problemes greus de conducta, segons l'enquesta de Salut de Catalunya. Es tracta d'una patologia que implica la violació de les normes socials, com ara maltractar animals, fer petits robatoris i destruir els objectes dels altres. L'estudi que s'ha presentat a l'Hospital Sant Joan de Déu afirma que aquesta patologia infantil té un origen tant genètic com ambiental.

Els trastorns de conducta són una de les patologies cada vegada més freqüents en nens i adolescents. A vegades és difícil detectar-los perquè, en molts casos, no és fàcil distingir si és una patologia o un problema de comportament.


A l'Hospital Sant Joan de Déu acaben d'inaugurar la unitat especialitzada que tenen per tractar els casos més greus. El cap de Psiquiatria de l'hospital, Lluís Sanz Molina, ha explicat que la recerca d'ajuda s'ha de fer "quan s'observa aquesta conducta en un context que no és normal i que té característiques que superen per intensitat i durada el que el nostre sentit comú ens podria plantejar".


Els trastorns i les seves conseqüències


Aquests trastorns inclouen des de l'autisme fins als trastorns de dèficit d'atenció, l'anorèxia i la bulímia. Si no es tracten els poden abocar al fracàs escolar, a conductes antisocials i a la marginació.


Per això, el cap de Psiquiatria de l'Hospital Sant Joan de Déu ha insistit: "És una patologia que, si es deixa evolucionar, espontàniament tendirà a l'empitjorament, s'anirà agreujant. Però si s'instaura un correcte diagnòstic i un correcte procés de tractament, en molts casos el pronòstic millora de forma substancial." Enllaç vídeo Enllaç notícia


Opinió
Crec que és una llàstima els nens amb aquest transtorn, tant per part dels pares com per parts dels fills afectats. Però el que no han de fer els pares és tirar-se enrere, vull dir, que han de lluitar i seguir endevant. Per molt difícil que sigui, els pares han de posar els límits, perquè sinò la conducta dels fills poden empitjorar. Gràcies a què hi ha un hospital (Sant joan de Deu) que porten els problemes de tots els infants amb conductes greus i altres, i poden ajudar a la família d'aquests nens amb una patologia tant díficil de portar i que gràcies als especialistes es pot millorar amb un diagnòstic correcte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario